Hipertensió Arterial i la conducció - Emac serveis mèdics
601
post-template-default,single,single-post,postid-601,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Hipertensió Arterial i la conducció


La hipertensió arterial és la malaltia crònica, amb major prevalença en els països desenvolupats i de causa desconeguda en el 95% dels pacients. Està relacionat amb factors hereditaris, genètics, dietètics, amb els hàbits dietètics, l’estrès així com amb el tabaquisme, el sedentarisme i l’obesitat.
Podent afectar òrgans tan importants com el cor, el ronyó i el cervell i és per aquesta que a vegades, si no es controla adequadament, pot ser necessari prohibir la conducció temporalment.

Aspectes que disminueixen el Risc de Patir un Accident:
 Conèixer bé la malaltia.
 Conèixer els efectes secundaris dels medicaments que es prenen.
 Saber reconèixer els símptomes, d’una descompensació i de fer en cada cas.
 Evitar els desencadenants.
 No abandonar mai el tractament per compte propi.

Consells de seguretat viària per Conductors amb HTA:

 Evitar factors de risc com la dieta rica en sal, el sedentarisme, l’obesitat, el tabaquisme, la hipercolesterolèmia i l’estrès.
 Tenir en compte que no poden conduir aquells pacients amb dany en altres òrgans establert o amb HTA greu, que no cedeixi al tractament o maligna.
 La crisi hipertensiva urgent i l’emergència hipertensiva impedeixen la conducció fins que el pacient estigui perfectament controlat. Per descomptat, no ha de tenir lesions orgàniques que minvin la seva capacitat per conduir.
 Es desaconsella la conducció al pacient hipertens simptomàtic i / o resistent al tractament mèdic, ja que aquestes situacions dificulten la conducció i augmenten els riscos al volant.
 Si quan s’està conduint el pacient hipertens nota símptomes, ha d’aturar el vehicle i aparcar-lo en una zona segura on no hi hagi risc d’accident. Ha de tranquil·litzar-se i esperar que els símptomes remetin. Si no millora, caldrà demanar assistència sanitària.
 És el metge l’encarregat de determinar si el pacient està capacitat per seguir conduint segons la seva resposta al tractament i símptomes.