El calor al volant - Emac serveis mèdics
623
post-template-default,single,single-post,postid-623,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

El calor al volant

En aquestes dates en que l’estiu està al girant la cantonada un dels principals canvis que notem en el nostre dia a dia es l’arribada de la calor.

Aquesta pujada de temperatura tan característica és un factor de risc important a tenir present a l’hora de ficar-nos davant del volant. Amb la calor, quan la temperatura supera els 25º a dins del cotxe es produeix una important reducció de l’atenció i la concentració, afectant als nostres reflexos i al temps de reacció davant de qualsevol imprevist que pugui sorgir a la carretera.

De fet els estudis afirmen que la probabilitat de patir un accident quan s’arriba als 27º en el vehicle augmenta fins a un 11% i un 22% en cas d’arribar als 32º. La conducció en temperatures superiors als 35º es equiparable al perill que suposa conduir sota els efectes de l’alcohol superior a la taxa legalment permesa.

Es per aquests motius que, donat el perill que implica tant per a la nostra integritat com per a la de la resta d’usuaris de la via pública, es recomana seguir una sèrie de pauta especialment útils en els dies més calorosos que estan per venir.

  • Estar ben hidratat. L’esmentada recomanació es pot ampliar a l’estiu en general, però s’ha de tenir especialment present si anem a conduir.
  • Sistema de climatització en correcte funcionament, per tal de poder gaudir d’una temperatura idònia per a la conducció (18º-23º).
  • Realitzar parades amb major freqüència, especialment en trajectes llargs, per tal d’evitar la fatiga i la somnolència.
  • Evitar la conducció en les hores crítiques del dia(12:00-16:00), donat que són les de major calor.
  • Ús d’ulleres de sol així com de roba còmoda, lleugera i de bona transpiració, permeten una bona ventilació.

 

 

Bibliografia

 

Behr Hella (2010)